Tesla bekräftar nya Model 3 Performance till 2024

I höstas fick Tesla Model 3 en större uppdatering men i samband med premiären plockade Tesla också bort Performance-modellen av Model 3 från erbjudandet. Kvar fanns endast den bakhjulsdrivna standardmodellen och fyrhjulsdrivna Long Range-versionen.

Men nu kan Tesla Model 3 Performance vara på gång. Det enligt uppgifter som framkommit när nya Model 3 hade premiär i Australien igår. Representanterna ska ha sagt att vi kommer få se det första av Tesla Model 3 Performance innan slutet på detta året, med försäljningsstart i början av 2024.

Nya Model 3 Performance kommer att få en rad hårdvaru- och mjukvaruoptimeringar. Den tidigare sprinten 0-100 km/h som avverkades på 3,3 sekunder lär bli snabbare än så och bland detaljerna finns nya kraftfullare bromsar för att också snabbt få stopp på bilen.

Under premiären talade representanterna om några ”ganska unika” uppgraderingar. När Tesla Model 3 först lanserades fick Tesla prioritera produktionsvolym och kunde aldrig maximera den fullständiga potentialen i den tidigare generationen av Performance. En modell som beskrivs som ”underjäst” i förhållanden till den nya generationen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.