Tesla: Avtäckning och provåkning av ny eldriven lastbil i oktober

Tesla Semi - officiell konceptbild från Tesla.

Det är den 26 oktober vi ska lägga på minnet. Det är det officiella datumet som som Teslas Vd Elon Musk gått ut med att man kommer ha en avtäckning av sin eldrivna lastbil Tesla Semi. I samband med avtäckningen kommer det också finnas möjlighet att åka med i lastbilen – om man är på plats i Hawthorne, Kalifornien.

Den eldrivna lastbilen ska kunna dra tunga laster och uppskattas att ha en räckvidd på omkring 35-50 mil. Elon Musk beskriver själv lastbilen som en gigant värd att se.

Produktion först om 1 år

Elon Musk gick i somras ut med att han tror på en storskalig produktion först om 1-2 år. Tesla kommer själva inte tillverka lastbilen utan kommer låta en tredjepart stå för produktionen. Lastbilen ska återanvända många delar från Tesla Model 3 – däribland motorerna som kommer att kombineras till lämplig volym och kraft. Genom att återanvända många delar i konstruktionen räknar man med att kunna tillverka en lastbil med hög marginal och ända håll ett lågt slutpris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.