Tesla återkallar en halv miljon bilar i USA – Model 3 kan få problem med backkameran

Pressbild: Tesla

Tesla återkallar närmre en halv miljon exemplar av modellerna Tesla Model 3 och Model S levererade mellan 2014 och 2021. Återkallelsen gäller två helt olika saker för de två modellerna. Tesla har för tillfället endast återkallat modellerna i USA.

När det gäller Tesla Model 3 beror återkallelsen på att kabeln till backkameran kan slitas ut när bakluckan öppnas och stängs. En backkamera som slutar att fungera ökar olycksrisken heter det.

På Tesla Model S handlar det om problem med det främre förvaringsutrymmet, den så kallade frunken. I vissa fall låses inte luckan ordentligt när den stängs.

Fördelat mellan de två modellerna handlar det om 356 309 Tesla Model 3 från 2017 till 2020. För Model S rör det sig om 119 009 bilar som återkallas med frunkproblem, enligt amerikanska trafikmyndigheten NHTSA.

I båda fallen kommer ett verkstadsbesök krävas för att åtgärda problemen. Om även bilar levererade till Europa och Sverige kommer återkallas återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.