Tesla återhämtar sig bra från pandemin – försäljningen ökar med Tesla Model 3 i topp

Teslas fabrik i Fremont. Foto av: Tesla/Alexis Georgeson

I samband med pandemins framfart i vår blev bilförsäljningen påverkad i många länder världen över. Stängda fabriker och kunders återhållsamhet har varit avgörande faktorer som gjort att försäljningen minskat.

Men nu tycks vi vara påväg mot bättre tider. Internationell försäljningsstatistik visar att det är Tesla som återhämtat sig snabbast. Tesla är det företag som enskilt sålde flest renodlade elbilar i maj. Statistiken visar också att elbilsförsäljningen inte tagit lika stor skada som försäljningen av fossilt drivna bilar under pandemin.

I maj dubblade Tesla försäljningen av Tesla Model 3 jämfört med i april visar global försäljningsstatistik. Jämfört med samma period förra året är dock försäljningen omkring 14 procent lägre.

Den globala försäljningsstatistiken av elbilar visar att det är Tesla Model 3, Renault Zoe och Nissan Leaf som toppar försäljningen i maj.

Modell – global försäljning 2020majjan-maj
1Tesla Model 320 847106 374
2Renault Zoe3 76826 572
3Nissan Leaf2 38420 770
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.