Tesla-ägare har funnit ett finurligt sätt att läxa upp felparkerade Teslor

Vid snabbladdare borde endast elbilar med pågående laddning få stå uppställda. Även om skyltningen inte alltid påbudar det så kommer andra medmänniskor alltid uppfatta beteendet med att parkera framför en snabbladdare som smått idiotiskt och själviskt.

I samband med att snabbladdarna kryper in i storstäderna där parkeringsavgifterna är höga har ett nytt olyckligt fenomen uppstått där vissa elbilister helt enkelt väljare att parkera på laddplatser utan att påbörja någon laddning. I många fall säger skyltningen att endast laddbara fordon får stå där, men den säger inget om att de måste ha en pågående laddning.

Det blir så klart ett problem för andra elbilister som behöver komma åt laddarna för att ladda. Nu har Tesla-ägare i Kina och USA funnit ett ganska harmlöst tilltag för att läxa upp sina med-Teslaförare som nyttjar Superchargers till att bara parkera. Man kopplar helt enkelt in laddkabeln.

Laddluckan på Teslas bilar går att öppna med hjälp av en knapp på laddhandtaget på en Tesla Supercharger. Även om bilen är låst. När laddhantaget ansluts startar laddningen. Ägaren kommer så klart förr eller senare uppmärksamma att laddningen startat (och att det kostar pengar). Något som kanske får föraren att tänka om vid nästa parkeringstillfälle.

Om Teslan dessutom laddar fullt och föraren ännu inte har flyttat fordonet kan också en påtaglig trängselavgift börja gälla. Den kan uppgå till 10 kronor per minut vilket så klart kan bli en kostsam läxa för ”felparkeraren”.

I videon nedanför kan vi se en Tesla-ägare i Kina hjälpa två andra Tesla-ägare som ”glömt” att plugga in:

En annan Twitter-användare snubblade över en Tesla Model 3 i USA och valde att plugga in den. Vid den stationen väntade fem Teslor i kö på en ledig laddare.

Rör helst inte andras bilar

Man ska så klart aldrig röra andras bilar utan tillåtelse, oavsett situation. Men det här tilltaget är relativt harmlöst även om det så klart kan innebära en kostnad för föraren som parkerat fel. Samtidigt så kanske den föraren redan sparat in den förlusten genom tidigare felparkeringar. Som människor bör vi alltid sträva efter att bete oss vettigt mot våra medmänniskor. Att medvetet utnyttja laddplatserna som parkeringsplatser och samtidigt försvåra för andra är inte att vara en schysst medmänniska.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.