Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla för 2 miljoner kronor på Kinas gråa marknad

På grund av generösa subventioner på elbilar är Tesla Model X hetare än någonsin. Dålig tillgång skapar en alternativ marknad med höga priser.

En av de första Model X i Peking. Källa: Teslarati

På grund av generösa subventioner på elbilar i Kina, tillsammans med avkall på det körförbud som råder under vissa dagar för bensinbilar är Tesla Model X hetare än någonsin i Kina. Efterfrågan är dock större än det Tesla hinner leverera till Kina, enligt Forbes.

Därför har det tillkommit en enorm efterfrågan på Tesla på den gråa marknaden. Köpare som köper Tesla från mellanhänder som i sin tur köper bilar från Tesla via andra länder och importerar själva.

En Tesla Model X ligger på 1,15 miljoner yen (1,5 miljoner kronor) enligt Teslas listpriser, men på den svarta marknaden säljs den för 1,5 miljoner yen (2 miljoner kronor).

Det är inte olagligt att köpa en bil på den gråa marknaden, men de kan vara svåra att försäkra och köpare kan stöta på problem vid garantiärenden.

 Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Geely-ägda Lynk & Co har presenterat sitt första koncept på en elbil. Modellen Lynk & Co Zero Concept som är designad i Göteborg ska...

Elbil

Idag hade elsuven Volkswagen ID.4 premiär. Volkswagen beskriver ID.4 som en sportig tusenkonstnär som är enkel att köra. Det lågt placerade batteriet ger bilen...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons