Tesla för 2 miljoner kronor på Kinas gråa marknad

En av de första Model X i Peking. Källa: Teslarati

På grund av generösa subventioner på elbilar i Kina, tillsammans med avkall på det körförbud som råder under vissa dagar för bensinbilar är Tesla Model X hetare än någonsin i Kina. Efterfrågan är dock större än det Tesla hinner leverera till Kina, enligt Forbes.

Därför har det tillkommit en enorm efterfrågan på Tesla på den gråa marknaden. Köpare som köper Tesla från mellanhänder som i sin tur köper bilar från Tesla via andra länder och importerar själva.

En Tesla Model X ligger på 1,15 miljoner yen (1,5 miljoner kronor) enligt Teslas listpriser, men på den svarta marknaden säljs den för 1,5 miljoner yen (2 miljoner kronor).

Det är inte olagligt att köpa en bil på den gråa marknaden, men de kan vara svåra att försäkra och köpare kan stöta på problem vid garantiärenden.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.