Teaserbild på Hyundai IONIQ 5 – elbilen har premiär 23 februari

Världspremiären av Hyundais nya elbil IONIQ 5 skulle ägt rum i början av månaden men blev senarelagd. Idag bekräftar Hyundai officiellt det nya premiärdatumet till 23 februari.

I samband med bekräftelsen fick vi också se en första teaserbild på interiören. Hyundai beskriver interiören som flexibel och personligt anpassningsbar. Den är inredd med miljövänliga material och textilier.

Mittkonsolen i bilen kan glida fram och tillbaka. Det gör det möjligt för förare och passagerare att gå ut på valfri sida av bilen när den parkerats i trånga utrymmen, avslöjar Hyundai.

Förar- och passagerarsätena är utrustade med benstöd och alla säten ska kunna manövreras eller positioneras om. Det ska göra det lätt för ”vuxna på främre raden att ta hand om barn och husdjur i baksätet”.

– IONIQ 5 är ett ställningstagande för design och erbjuder en optimistisk insyn i vad kunder kan förvänta sig av den nya EV-eran. Den långa hjulbasen medför en helt ny dimension av utrymme. Vi designade det här speciella rummet som en perfekt plats för att hämta energi, ett hem hemifrån, säger SangYup Lee, Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center.

Allt om Elbils kommenterar inför premiären: Vi märker att intresset för Hyundai Ioniq 5 är riktigt stort. Hyundai har en av de mest effektiva och prisvärda elbilarna på marknaden idag och förväntningarna på den nya modellen är mycket stora.

Enligt tidiga uppgifter kommer Hyundai Ioniq 5 med två batteristorlekar. En variant på 58 kWh med en räckvidd på omkring 460 kilometer och ett större batteri på 73 kWh och en räckvidd på upp till 550 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.