Tänk på detta när du laddar elbilen i Europa med populära appen Bonnet

Genom laddningsappen Bonnet kan du ladda till halva priset på Ionity i Sverige. Sedan appen introducerades i Sverige i början av juni har den gjort succé genom sitt konkurrenskraftiga pris på just Ionitys snabbladdare.

I Sverige är Bonnet i princip begränsat till enbart Ionitys snabbladdare, men i många länder i Europa finns en betydligt större mängd av destinations- och snabbladdare anslutna till appen. Det minskar användandet av olika appar avsevärt.

Bonnets affärsmodell går ut på att erbjuda ett fast pris som gäller på alla laddare anslutna till appen. Det priset är 4,32 kronor per kWh utan krav på något månadsavtal. Om man vill kan man komma billigare undan genom att köpa kWh-potter (Refills) månadsvis.

När du vill nyttja Bonnet utanför Sveriges gränser finns det några saker som är viktiga att känna till. Om du bara använder ”Pay as You Go”-planen (inget månadsavtal) så betalar du ditt fasta pris på 4,32 kr precis som hemma i Sverige.

Men om du har tecknat upp dig för en månadsplan (Refills) med en laddningspott och ett lägre kWh-pris så gäller inte detta utanför Sveriges gränser. Då kommer du istället få ”Pay as You Go”-priset. Appen kommer också informera dig om detta, och visa priset som gäller när du laddar utanför Sverige (€0,41 per kWh).

En andra sak att tänka till på är just kring det fasta priset på €0,41 per kWh. Detta kan vara högre (eller lägre) än det priset som operatören själv erbjuder vid en laddstation. Därför kan det vara bra att jämföra priserna som Bonnet erbjuder med operatörens priser innan du påbörjar laddningen.

Nyfiken på Bonnet? Läs om hur du skaffar Bonnet här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.