Takbox med solpaneler laddar elbilen när den står parkerad

Tidigare i år visade en elbilsägare på internetforumet Reddit upp hur han utrustat sin Tesla med solpaneler så att den kunde ladda från solen när den stod parkerad utomhus. Nu har amerikanska företaget GoSun tagit fram ett kommersiellt paketerat koncept inspirerad av den produkten.

Konceptet som GoSun tagit fram påminner om en takbox. Takboxen i sig med infällda paneler väger 30 kg, mäter 1,2 meter i längd och bredd och är runt 10 centimeter hög. Användaren kan sedan öppna boxen och vika ut panelerna över bilen.

Helt utfällda kan panelerna generera en effekt på 1200 watt som tillföras till ett inbyggt batteri. Användaren kan också ansluta takboxen direkt till bilens laddningsport. Även i infällt läge kan boxen generera en effekt på 200 watt.

GoSun räknar med att konstruktionen kommer kosta runt 45 000 kronor. Leveranserna ska starta under 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.