Sveriges första Tesla Supercharger V4-laddare har öppnat

Idag har Tesla Sverige öppnat den första av en ny generation snabbladdare i Sverige. De så kallade V4-laddarna är bland annat utformade för att bättre passa elbilar av alla märken genom längre kablar. Den nya kabellängden på tre meter är nästan en fördubblingen mot den tidigare generationen laddare.

Den första nya V4-stationen är belägen intill E4:an och handelsplatsen där Stora Coop i Härnösand ligger. Stationen har totalt 8 laddpunkter, med en effekt på upp till 250 kW. Den nya laddarna är dessutom förberedd för högre effekter i framtiden.

En nyhet är också att laddstationerna har en betalterminal för kontaktlösa kortbetalningar. Denna funktion är dock något som kommer att aktiveras först vid ett senare tillfälle. Förare att Tesla-bilar använder som vanligt stationen genom att bara plugga in kabeln för automatisk betalning. Förare av andra elbilar använder sig av Teslas mobilapp för att starta laddningen.

Laddarna har stöd för alla elbilar med CCS-kontakt. Kortbetalning kommer erbjudas i framtiden.

– Detta är en av många nya V4-stationer som byggs runtom i Sverige och som kommer öppna inom en snar framtid, skriver Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.