Sveriges första snabbladdare för elbåtar har öppnat

Bild: Brandt Båts Instagram.

Detta är ingen nyhet om elbilar, men nu är elbåtarna på väg och med det kommer snabbladdarna till sjöss. Nu har Sveriges absolut första snabbladdare för båtar invigts och det är värt att uppmärksamma.

Den nya snabbladdaren finns på Lyckans Slip i Fiskebäckskil och är en av många planerade snabbladdare längs västkusten. Den kommer från Aqua superPower och kan ladda med en effekt på upp till 75 kW.

Effekten på laddaren ska vara tillräcklig för att ladda på med 100 sjömil på en timma, vilket räcker till en båttur på runt 20 timmar beroende på hastighet. TV4 har träffat Leo Ekbom, marknadshef på Brandt Båt som berättar mer om laddaren. Det inslaget kan du se här.

Sedan tidigare finns också planer på att installera snabbladdare på Björkö, i Kungshamn, i Hamburgsund och på Väderöarna. På så vis kan det sedan bli möjligt att åka elbåt längst hela Bohuskusten från Göteborg upp till Norge.

Aqua superPower har sedan tidigare en handfull snabbladdare för elbåtar i Monaco, Frankrike, Spanien, Italien och Storbritannien. För att ladda vid snabbladdaren använder man appen Aqua superPower.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.