Sveriges billigaste elbil Citroën e-C3 hyllas: ”Prisvärda transporter för massorna”

Mot slutet av sommaren startar de första kundleveranserna av det som kommer bli Sveriges billigaste elbil. För 299 990 kronor går det att lägga beslag på en Citroën e-C3. Man får då en kompakt elbil med fem sittplatser.

Den levererar 320 kilometer i räckvidd från ett batteri på 44 kWh, är framhjulsdriven och har en motor på 83 kW (113 hk). Den stora frågan är dock: Hur bra är den i verkligheten?

Vicky Parrott från brittiska CarGurus UK har haft möjlighet att ge sig ut på en provkörning.

– Den känns verkligen inte som en billig bil, och jag tycker att den ser helt briljant ut, riktigt läcker. Det handlar om en fyra meter lång bil, liknar bilar som Peugeot 208 och Opel Corsa men runt 14 centimeter högre vilket är trevligt, berättar Vicky.

– Den är bekväm och enkel, utan körlägen, sportläge eller snygga rattar. Bara en praktisk, förnuftig och prisvärd bil. Den har ordentliga fysiska luftkonditioneringsknappar och pekskärmen är enkel att använda med trådlös Apple CarPlay och Android Auto, navigering, Bluetooth och ljud, fortsätter Vicky.

– Sammantaget är den här bilen fantastisk och erbjuder prisvärda, ändamålsenliga transporter för massorna, vilket är ett stort behov, avslutar Vicky.

Se hela recensionen nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.