Sverigepremiär för tre nya elbilar på eCarExpo Stockholm

På elbilsmässan eCarExpo som äger rum den 8–9 februari på Friends Arena i Stockholm är det Sverigepremiär för tre nya elbilar. De tre elbilarna försöker kvala in som de mer folkliga och vardagliga bilarna, med lägre pris än många andra elbilar på marknaden.

För första gången visas Volkswagen ID.3 upp i Sverige, om vi bortser från Volkswagen snabba turné strax innan jul. Premiär är det också för Honda e och Mazda CX-30 som aldrig tidigare visats upp i Sverige.

– Den hetaste nyheten är förstås Volkswagen ID3, som markerar märkets storsatsning på elektrifiering för framtiden. Det är en bil i Golf-storlek som har ett kupéutrymme i klass med storebror Passat, tack vare elbilens effektiva packningsmodell med batteriet i bottenplattan, skriver eCarExpo

ID.3 kommer med tre olika batteristorlekar, varav den billigaste ska kosta från 350 000 kronor. Den får ett batteri på 45 kWh och en beräknad räckvidd på 330 km. De två större versionen får en räckvidd på 420 respektive 550 km.

– Vare sig Honda eller Mazda har varit med i elbilsmatchen hittills, men i höst utmanar de i samma prisklass som Volkswagens nykomling, skriver eCarExpo.

Elbilen från Honda är en city-elbil som fått namnet Honda e. Den är en blinkning mot den första Honda Civic. Mazda CX-30 beskrivs som en mer praktiskt bil med högre sittposition och en mer flexibel interiör. Båda bilarna är utrustade med samma batterikapacitet på 35,5 kWh vilket ska ge en beräknad räckvidd på omkring 200 km.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.