Sverigepremiär för Renaults uppdaterade eldrivna skåpbilar

Renault har uppdaterat sina eldrivna skåpbilar. Idag är det Sverigepremiär för nya Kangoo E-Tech och Master E-Tech. Eldrivna Kangoo är landets mest sålda eldrivna transportbil med en marknadsandel på 37 procent.

– Vi ser en snabbare omställning hos företagen till fossilfri körning. Intresset ökar för eldrivna transportbilar, men även för andra fossilfria alternativ som t. ex. vätgas, där Renault har lösningar på gång för sina transportbilar, säger Kristoffer Bernström, ansvarig för företagsförsäljning på RN Nordic AB, Renault Sverige.

Den uppdaterade Renault Kangoo E-Tech Electric får bland annat en utökad räckvidd till 300 kilometer från ett batteri på 45 kWh. Genom snabbladdning ska det vara möjligt att ladda på med 170 nya kilometer på 30 minuter. Driver modellen framåt gör en motor på 90 kW. Den får också en dragkrok om får dra 1500 kilo.

Den större helt eldrivan transportbilen Master E-Tech är utrustad med ett batteri på 52 kWh och får en räckvidd på upp till 200 kilometer. AC-laddning är möjlig med 7,4 kW medan snabbladdningen ligger på blygsamma 22 kW. Den drivs framåt av en motor på 57 kW.

Renault beskriver nya Master E-Tech som idealisk för stads- och stadsnära vägar. Den kommer i 11 versioner, med ett urval av olika längder och höjder.

– Med Renaults breda produktutbud är vi den givna totalleverantören till företagen. Oavsett drivmedel eller syfte. Vi har lanserat många nyheter på sistone och mer kommer. Jag vill specifikt lyfta fram dragvikten på Kangoo. Den är 1500 kg, vilket är långt mer än vad konkurrenterna kan erbjuda, avslutar Kristoffer Bernström.

Renault kommer att visa upp de uppdaterade elskåpbilarna på Transportbilsdagen på Solvalla den 26 augusti. På plats erbjuds också provkörningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.