Sverigeaktuella elbilen IM L6 klarar älgtestet utan förare

Den nya elbilen IM L6 har skapat rubriker under våren. Bland annat är det den första serieproducerade elbilen som kommer få solid state-batterier. Det var något som företaget avslöjade i slutet av mars.

Nu får vi uppleva ännu en första gången-grej med L6. IM Motors visar nämligen upp hur bilen presterar i ett klassiskt älgtest vid en hastighet på 71 km/h. Twisten är att det hela görs helt utan någon förare.

Kolla in stunten nedan:

IM L6 har något så unikt som fyrhjulsstyrning, och det ”digitala chassit” ska göra det möjligt för bilen att att göra saker som krabbvandring, svänga 45° på plats och revolutionera fickparkering.

Lanseras i Sverige 2025

IM Motors är ett dotterbolag till SAIC Motors och ett syskonmärke till MG. Det är också därför det blir Hedin Bil som plockar in bilen till Sverige. Det med lansering under 2025.

– Elbilarna från IM ska ha ett tydligt fokus på avancerad teknik i bland annat körassistans, intelligenta och uppkopplade tjänster för förare samt innovativa elmotorer, skriver Hedin MG Sweden AB i ett utskick.

Hedin Bil har redan avslöjat en del av vad vi kan förvänta oss prestandamässigt. IM L6 kommer erbjudas både med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. I sitt topputförande klarar den 0 till 100 km/h på under tre sekunder. Räckvidden kommer att vara mellan 600 och 800 kilometer beroende på version.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.