Sverige tvåa i världen på laddbara bilar

Foto: andreas160578/Pixabay

Nybilsförsäljningen i Sverige går bättre än någonsin – och inte minst supermiljöbilar som står för över 4% av försäljningen. Vilket gör Sverige bäst i världen efter Norge.

För femte månaden i rad ligger nybilsregistreringen för laddbara bilar omkring tusen stycken. För renodlade elbilar ligger siffran under juli på 111 nyregistrerade elbilar, uppger PowerCircle.

Den totala siffran för laddbara bilar är 6515 registrerade bilar under året. En ökning på 38% jämfört med samma period förra året. Ungefär 35% av alla laddbilar på våra vägar är renodlade elbilar.

Storsäljande elbilar

Populäraste elbilen är Nissan Leaf, men för andra månaden i rad har Tesla Model S sålt bättre. I höst kommer flera elbilsnyheter som med stor sannolikhet kommer påverka försäljningen av både elbilar och laddhybridbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.