Sverige i topp med stora ökningar av nya elbilar i Europa förra året

Under 2022 fick Sverige rekordmånga nya elbilar. Nästan 100 000 nya elbilar blev det. Det motsvarade en andel på 33 procent av alla nya personbilar under året.

Sverige placerar sig högt på listorna i Europa över antalet nya elbilar, men också högt upp på listorna med stor ökning mot föregående år. Totalt sett placerar sig Sverige på en femteplats över flest antalet registrerade elbilar.

Endast Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Norge kommer före. Sverige med sin förhållandevis låg befolkningsmängd placerar sig imponerande högt tillsammans med Norge.

Ett par länder med förhållandevis låga registreringssiffror visar på den största ökningen i antalet nyregistrerade elbilar från föregående år. Bland annat Cypern som ökade med 380 procent från 2021 till 2022. Men volymerna är som sagt små, med 403 nya elbilar 2022 mot 84 året innan.

Bland länderna med högre volymer ligger Belgien och Sverige i topp med stora ökningar. Det med 66 respektive 65 procent.

Allt som allt ökade antalet

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.