Svenska Volta Trucks bekräftar 300 el-lastbilar redo för produktion

Under de kommande månaderna ska serieproduktionen av den eldrivna lastbilen Volta Zero starta i Österrike. Bakom lastbilen står svenska Volta Trucks som nu bekräftar att man bokat in de första 300 kundordrarna för produktion.

De första serieproducerade Volta Zero kommer sedan rulla av produktionslinan tidigt under årets andra kvartal. Det handlar då om 16-tons-lastbilen som är designad från grunden för stadstrafik och godstransporter i stadsmiljöer. Den har en beräknad operativ körsträcka på 150 till 200 kilometer med ett fulladdat batteri.

– Volta Trucks har gjort viktiga framsteg under de första veckorna 2023 med fler än 300 bekräftade kundorder som bokats för serietillverkning vid vår anläggning i Österrike, berättar Volta Trucks VD, Essa Al-Saleh.

De 300 lastbilarna utgör en betydande del av Volta Zeros produktionsmål för 2023. Vidare berättar Essa Al-Saleh att kunderna tidigare endast genomfört pilottester med Volta Zero.

– Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor, avslutar Essa Al-Saleh.

Volta Trucks har som mål att leverera marknadens säkraste lastbilar för stadstrafik. Det gör man bland annat genom att placera föraren centrerat och lågt i hytten. Placeringen gör att föraren kommer ner till samma nivå som andra förare och fotgängare i stadsmiljöerna vilket ska förenkla kommunikationen sinsemellan. Föraren har också ett extra brett synfält på 220 grader genom de stora rutorna som sträcker sig runt hytten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.