Svenska Uniti har sålt förhandsbokningar för en halv miljard

Landskronabaserade Uniti som genom crowdfunding ska skapa en elbil har nått ännu en milstolpe. Den lilla elbilen som bland annat går att förhandsbeställa på MediaMarkt har dragit in 524 miljoner kronor för hittills bokade bilar.

Uniti planerar att tillverka upp mot 50 000 bilar om året i Landskrona med de första leveranserna under 2019. Kostnaden säg bli ungefär 150 000kr.

Detta är Uniti One

Den första bilen går under märket Uniti One. Det är en tvåsitsig skapelse (fyrsits kommer som tillval), speciellt framtagen för stadstrafik, även om bilen också ska vara godkänd för motorväg. Till bilen har man valt lättviktsmaterial som kolfiber och komposit.

Den totala räckvidden sägs bli 30 mil, varav 20 mil går att ladda på ungefär 30 minuter. 0-80km/h på 3,5 sekunder och en topphastighet på 130 km/h. Om du har svårigheter med att hitta en laddplats för bilen är det också utrustat med ett löstagbart batteri, som du kan ta in och till exempel ladda i hemmet, som ger en boost på 3 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.