Svenska Tesla-ägare tycker till om Model 3 – och dess tillval

Medlemmar på forumet Tesla Club Sweden har tyckt till om elbilen Tesla Model 3 efter lanseringen av bilen förra helgen. I samband med lanseringen blev fler detaljer kring bilen och en tillvalslista tillgänglig.

Diskussionerna ledde snabbt in på vilka tillval medlemmarna själva tänkte göra och vilka val de saknar. Bland annat blev avsaknaden av en dragkrok en stor diskussion.

Källa: Tesla Club Sweden

21% av medlemmar sa att det inte är aktuellt att köpa en Model 3 om den inte har dragkrok. Ytterligare 43% sa att de egentligen vill ha en dragkrok, men kommer köpa bilen ändå.

I USA är det väldigt ovanligt att man utrustar små bilar med dragkrok. Om man ska dra ett släp köper man en stor pick-up-truck. I Europa är trenderna annorlunda, och det är inget konstigt att använda en mindre sedan med släpvagn.

Källa: Tesla Club Sweden

Bland tillvalen och utrustningspaketen som just nu finns tillgängliga finns val av annan färg än standardsvart och autopiloten högt på listan. Högst på listan finns dock Premium-paketet, som innefattar en hel del komforttillval.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.