Svenska priserna klara för elbilarna BYD Atto 3, Han och Tang

BYD kommer till Sverige med tre elbilar. Säljstart är i oktober. Nu presenterar återförsäljaren Hedin Bil de svenska priserna.

De tre modellerna som kommer är suven BYD Atto 3, sjusitsiga BYD Tang samt den sportigare premiumsedanen BYD Han.

BYD Atto 3

BYD Atto 3 är den minsta av modellerna med ett grundpris på 484 900 kronor. Den instegsvarianten dröjer dock. Atto 3 kommer nämligen i tre olika specifikationer och först ut är utrustningsnivån Design som får ett startpris på 535 900 kronor.

Atto 3 är framhjulsdriven och drivs framåt av en motor på 150 kW. Batterikapacitet i LFP-batteriet på 60,84 kWh ska ge en räckvidd på upp till 420 kilometer. 0–100 km/h klarar den på 7,3 sekunder. Att snabbladda från 30-80 procent tar 29 minuter.

I Design ingår bland annat panoramatak, 18-tumsfälgar, veganklädsel, elektriska stolar med stolsvärme, Apple Carplay och Android Auto, nyckellös start- och låssystem, 360-graderskamera. Dessutom får den aktiva säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare, filhållningsassistent, dödavinkelvarnare och främre- och bakre kollisionsvarnare.

BYD Atto 3 går också att privatleasa från 12 till 36 månader med en årlig körsträcka på 1000 mil. Avtalslängden 12 månader kostar från 2 995 kronor och 36 månader från 3995 kronor. Då ingår också service.

BYD Atto 3 får en väldigt unik interiör, med bland annat ”gitarrsträngar” i dörrarna som det går att spela musik på. Den får också en unik växelväljare med inspiration från flygplan.

BYD Tang

BYD Tang är en rymlig sjusitsare som redan funnits till försäljningen i vårt grannland Norge under en period. Tang är fyrhjulsdriven och levererar totalt 380 kW. Batteriekapaciteten är 86,4 kWh och räckvidden är upp till 400 kilometer. Att snabbladda från 30-80 procent tar 30 minuter.

Tang kommer endast i en utrustningsnivå och priserna startar på 806 900 kronor. Leasingpriserna presenteras dock vid ett senare tillfälle.

Här ingår panoramatak, 22-tumsfälgar, läderklädsel, elektrisk ställbara stolar med värme och ventilation och nyckellös start- och låssystem. Även här finns aktiva säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare, filhållningsassistent, dödavinkelvarnare och främre- och bakre kollisionsvarnare.

Tang är rymlig (om du fäller den bakre raden). Med alla säten uppfällda lastar elbilen 235 liter, men med den bakre raden nere får du in 940 liter. Fäller du även den mellersta stolsraden kan du lasta hela 1665 liter.

BYD Han

BYD Han är märkets premiumsedan med ett pris från 806 900 kronor. Leasingpriserna kommer även här vid ett senare tillfälle. Elbilen är fyrhjulsdriven och levererar 380 kW. Batteriet på 85,4 kWh ger en räckvidd på 520 kilometer. Att snabbladda från 30-80 procent tar 30 minuter.

Bland utrustningen ser vi bland annat panoramatak, 19-tumsfälgar, läderklädsel, elektrisk ställbara stolar fram och med stolsvärme och ventilation. Infotainmentsystemet med en skärm på 15,6 tum har stöd för Apple CarPlay och Android Auto. Andra finesser är heads-up display, nyckellös start- och låssystem och 360-graders kamera. Även här finns de aktiva säkerhetssystemen adaptiv farthållare, filhållningsassistent, dödavinkelvarnare och främre- och bakre kollisionsvarnare.

Samtliga tre modeller har stöd för Over the Air-uppdateringar och vissa av funktionerna nämnda ovanför kommer först vid ett senare tillfälle tillsammans med nya funktioner.

Hedin Bil kommer att sälja BYD genom 17 anläggningar på 14 orter. Först ut kommer Hedin Bil öppna två ”BYD Pioneering Store” i Akalla och Mölndal. Där kommer det först tillfället att se och uppleva elbilarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.