Svenska framgången för BYD Atto 3 hyllas i Kina

I juli toppade den kinesiska elbilen BYD Atto 3 den svenska nybilsstatistiken. Totalt registrerade BYD 724 nya Atto 3 under månaden. Det är ett litet försprång mot andraplatsen som Volkswagen knep med 711 ID.4.

BYD ser placeringen som en seger och en viktig markering att BYD även kan bli framgångsrika i väst. Man hyllar nu milstolpen i sina sociala mediekanaler i Kina.

– BYD strävar efter att bli Sveriges säljmästare. BYD Atto 3 hoppade till toppen av listan över nya elbilar i juli, för att hjälpa lokala gröna resor, skriver BYD Auto i Kina.

Kommentarerna strömmar också in från användarna på plattformen: ”Att bli erkänd av konsumenter i utvecklade länder… oavsett vad, det är inte lätt”, skriver en av användarna.

En annan tillägger: ”Bra produkter är populära överallt, BYD är pionjären inom gröna resor”. Användaren får medhåll: ”Teknik känner inga gränser. Bra produkter känner inga gränser”.

– Till fördel för svenska folket, skriver en annan användare.

Även Victor Liljenberg, VD för Hedin Electric Mobility som är distributör för BYD i Sverige har kommenterat resultatet:

– Med tanke på rådande marknadsläge och att vi är ett nytt varumärke på den svenska marknaden är det såklart fantastiskt roligt att BYD Atto 3 blev den mest sålda elbilen i juli. Mina kollegor tillsammans med våra återförsäljare inom Hedin Bil och Bavaria har gjort ett strålande jobb under sommaren, vilket avspeglas i registreringsstatistiken.

– Nu blickar vi framåt och fortsätter jobba hårt för att fler kunder ska upptäcka och välja BYD. Både nuvarande utbud och våra nya spännande modeller BYD Seal och BYD Dolphin som lanseras inom kort, avslutar Victor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.