Svensk säljstart för Ford Explorer – så mycket kostar nya elbilen

Ford har idag öppnat orderböckerna till och presenterat de första prisuppgifterna på sin nya elbil Ford Explorer. Modellen kommer erbjudas i ett Standard Range och ett Extended Range-utförande. Först ut är leveransstarten av varianten med det större batteriet, och då antingen som bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven.

I det bakhjulsdrivna utförandet levererar Explorer då en räckvidd på 602 kilometer från ett batteri på 77 kWh. Motorn har en effekt på 215 kW (296 hk). Snabbladdning är möjlig med upp till 170 kW och att ladda från 10 tll 80 procent ska ta 26 minuter. Med fyrhjulsdrift levererar Ford Explorer en motoreffekt på 250 kW (340 hk) och får en räckvidd på 566 kilometer.

Grundpriset för Ford Explorer Extended Range startar på 539 900 kronor för den bakhjulsdrivna modellen. Det medans den fyrhjulsdrivna går på 589 900 kronor. Ford öppnar orderböckerna idag, med de första leveranserna till sommaren.

Under 2025 startar också leveranserna av en bakhjulsdriven variant med ett mindre batteri på 52 kWh, priserna för den startar på 489 900 kronor. Den får en motor på 125 kW (170 hk). Ford har ännu inte någon angiven räckvidden för denna varianten.

Ford Explorer placerar sig i ett C-segment av suvar, men framstår som betydligt större än vad den är. Överraskande nog mäter Ford Explorer bara 4,5 meter på längden, vilket placerar den i storleksordning med en Volvo XC40 Recharge.

Relaterad läsning: En titt på nya elbilen Ford Explorer – provsittning och första intrycken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.