Svensk säljstart för Cupra Tavascan

För ett par veckor sedan presenterade Cupra sin nya elbil Cupra Tavascan för den svenska marknaden. Nu meddelar Cupra Sverige att man öppnar orderböckerna. De första leveranserna kommer att påbörjas efter sommaren.

– Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda den svenska marknaden Cupra Tavascan. En modell som passar in perfekt och är vad den svenska kunden efterfrågar idag. Vi tror att detta kommer bli en av de mest populära tjänstebilarna i Sverige de närmaste åren, säger Per Brinkenberg, chef Cupra Sverige.

Tavascan kommer att erjudas i två utföranden. En bakhjulsdriven basmodell på 210 kW (286 hk) med en räckvidd på upp till 565 kilometer från ett batteri på 77 kWh. Alternativt en fyrhjulsdriven med namntillägget VZ som levererar en räckvidd på upp till 519 kilometer. Den får dubbla motorer med en total motoreffekt på 250 kW (340 hk).

Båda varianterna har ett batteri på 77 kWh. Snabbladdning är möjlig med upp til 135 kW och att ladda från 10 till 80 procent ska ta strax under halvtimmen. AC-laddning på 11 kW.

Priserna börjar på 564 900 respektive 654 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.