Suzuki visar första elbil – Suzuki eVX kommer 2025

Suzuki har precis visat upp sitt första koncept på en elbil. Konceptet Suzuki eVX tar formen av en kompakt SUV, men lanseringen dröjer. Först 2025 kommer vi kunna se den produktionsklara bilen på vägarna.

Storleksmässigt mäter konceptet in på 4300 mm i längd, 1800 mm i bredd och 1600 mm i höjd, vilket ganska väl motsvarar dimensionerna hos Suzuki S-Cross.

Suzuki har haft som målsättning att bevara sitt formspråk samtidigt som man tar ett tydligt steg för att signalera att det här är en elbil och en del av en ny era. Det finns likheter med dagens Suzuki S-Cross, men grillen är tydligt ersatt med en helt slät grillös front.

EVX ska bli en elbil som bevarar Suzukis 4×4-DNA och kombinerar det med den senaste elbilstekniken. Den kommer att få ett batteri på 60 kWh och målet är en räckvidd på upp till 550 kilometer.

– Det glädjer mig att presentera eVX, vår första globala strategiska elbil. Hos Suzuki Group är det en prioritet att ta itu med den globala uppvärmningen. Vi främjar en rad globala åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser, sa VD Osamu Suzuki i samband med premiären.

– Suzuki kommer att fortsätta att tillhandahålla värdefulla produkter till våra kunder runt om i världen genom att optimera dem för hur olika människor lever och kör, avslutar Osamu Suzuki.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.