Suzuki skrotar bensinbilar för att ge utrymme åt elbilar

Den japanska biltillverkaren Suzuki ska slopa flera av sina bilmodeller inför det kommande modellåret för att nå upp till EU:s och Storbritanniens utsläppsmål. Förändringen ska också ge plats åt flera planerade elbilsmodeller. Modellerna som slopas på den europeiska marknaden är Suzuki Swift Sport, Ignis, Swace and Jimny LCV.

– Slopandet av dessa modeller kommer att ge plats åt elbilar och göra det möjligt för oss att konkurrera under en period då vårt försäljningsförhållande mellan hybrid- och elbilsprodukter kommer att vara avgörande för vår verksamhet, berättar Dale Wyatt, VD för Suzuki Storbritannien.

– Vi lämnar förbränningsmotorerna med fokus på suvar och nya Swift, och sedan under andra halvan av 2025 lanserar vi får första elbil, fortsätter Dale Wyatt.

Suzuki första elbil kommer bli Suzuki eVX. Den bilen har Suzuki redan visat upp som koncept. I det stadiet mätte den 4300 mm på längden, 1800 mm i bredd och 1600 mm på höjden. Det motsvarar dimensionerna på Suzuki S-Cross, en modell som också bär en hel del likheter med elbilskonceptet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.