Superlyxiga elbilsmärket HiPhi kommer till Norge

En premium-SUV med måsvingedörrar och ett X i namnet är på igång i Europa med Norge som första marknad. Nej, det handlar inte om Tesla Model X (även om den också är på ingång igen).

Det är kinesiska Human Horizons och deras premiummärke HiPhi som nu är aktuell för Norge. HiPhi X är en större suv med plats för sex personer. Den ska placera sig i ett lyxigare segment av elbilar. Målet är att utmana Audi, Mercedes och Porsche.

– För HiPhi är utgångspunkten deras stora respekt för vad premium är. Jag kan säga, med en bakgrund från Audi, att HiPhis elbilar inte är någon match för tysk premium när det gäller teknik och kvalitetskänsla. Som produkt säljer dessa bilar sig själva, säger Kjell-Arne Wold, som ansvarar för HiPhi-lanseringen i Norge.

HiPhi X är utrustad med ett batteri på 96 kWh och erbjuder upp till 640 kilometer i räckvidd, dock uppmätt i den generösa kinesiska körcykeln CLTC. I sitt fyrhjulsdrivna utförande får den två motorer med en totalt effekt på 400 kW (543 hk). 0–100 km/h ska den klara på 3,9 sekunder.

Elbilen är utrustad med hela 562 sensorer vilket är ett tydligt tecken på HiPhis höga tekniska ambitioner. Sensorerna inkluderar bland annat stämningsavkännande kameror i kupén till lidar och radar för autonom körning.

Youtubern Wheelsboy har kollat in HiPhi X:

Om lanseringen i Norge sprider sig till fler marknader i Europa återstår att se. Idag är X den enda elbilsmodellen som HiPhi erbjuder. Förra året visade Future Horizons under ”futuristiska former” dock upp ett koncept på GT-modellen Z som kommer bli nästa bilmodell från HiPhi.

Via Bilnytt.no.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.