Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Supereffektiva elbilen Lightyear One ska tillverkas i Finland

Pressbild: Lightyear

Supereffektiva elbilen Lightyear One ska tillverkas av finska Valmet Automotive. Det berättar den holländska elbilsuppstickaren i ett pressmeddelande.

Valmet har tillverkat miljontals bilar för bland annat Mercedes, Saab och Porsche. Valmet har dessutom idag en egen lina för batteriproduktion och har investerat tungt i elektriska drivlinor.

– För två år sedan visade vi upp vår prototyp Lightyear One. Vi är väldigt glada över att ha hittat en produktionspartner som vi kommer att tillverka den här exklusiva modellen med, säger Lex Hoefsloot, VD och grundare av Lightyear.

– Valmet Automotive är en bra partner med en väletablerad meritlista och mer än ett decenniums erfarenhet av EV-produktion. Det passar också bra i vårt företag. Vi är stolta över att vi snart kommer att förverkliga produktionen av Lightyear One med Valmet Automotive, fortsätter Lex.

Elbilen Lightyear One ska bli en lyxig elbil med fokus på låg förbrukning och lång räckvidd. I tidigare tester har elbilen kommit 710 kilometer på ett 60 kWh-batteri. Solpanalerna på taket ska ladda elbilen med extra energi.

Till skillnad från många andra lyxiga elbilar håller dock Lightyear nere motorkraften. 0-100km/h gör den på omkring 10 sekunder. Tillverkningen ska starta till sommaren 2022. De första prototyperna ska dock rulla av produktionslinan redan i januari nästa år.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i...

Elbil

Mercedes delar med sig av de första bilderna på sin kommande elbil Mercedes EQE. Elbilen blir i storleksordningen en mindre modellklass än lyxiga elbilen...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons