Superbilliga elbilen Renault K-ZE kan nå Europa

Renault säljer budgetbilen Kwid på den indiska marknaden för så lite som 36 000kr. Nu kommer den som elbil under namnet Renault K-ZE till den kinesiska marknaden. Priset är fortfarande otroligt lågt – 84 000kr. Nästa steg kan vara den europeiska marknaden.

Renault K-ZE är utrustad med ett batteri på 26,8 kWh som ska ge en räckvidd på omkring 20 mil. Den lilla elmotorn på 33 kW levererar en topphastighet på 105 km/h. Utrustningsnivån är hållen till ett absoluta minimum.

Siktet är också inställt på den europeiska marknaden för Renault K-ZE. Då är målet att hålla priset på under €10 000, alltså 105 00kr. Renault har lång erfarenhet av att sälja budgetbilar i Europa sedan tidigare, men då går de oftast under systervarumärket Dacia.

Enligt Autocar så ska Renault K-ZE vara byggd enligt europeisk kvalitetsstandard. Den europeiska lanseringen är dock helt avhängd på om elbilen blir en succé i Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.