Succé: Hyundai IONIQ 5 First Edition redan slutsåld – nya kommer 12 maj

Pressbild: Hyundai

I början av veckan öppnade Hyundai beställningarna för sin nya elbil IONIQ 5. Lång räckvidd, snabb laddning och överkomligt pris bäddade för succé. Något som nu kan bekräftas.

Lanseringsmodellen First Edition lanserades i tisdags i två versioner med ett instegspris på 544 900 kronor. Knappt fyra dagar senare är alla First Edition slutsålda.

– Vilken succé, aldrig har vi på Hyundai Sverige upplevt ett så enormt intresse, skriver Hyundai i ett utskick.

Hyundai tröstar oss dock med att det inte är lång tid kvar till lanseringen av den ordinarie versionen av IONIQ 5. Den 12 maj släpper Hyundai det fulla modellprogrammet. Då får vi också en komplett bild över priser och erbjudanden.

Hyundai Sveriges PR-chef Tobias Joelsson har i ett tidigare uttalande sagt att han är övertygad om att modellen kan bli en av Sveriges mest sålda elbilar.

– När vi nu dessutom presenterar en konkurrenskraftig prislapp är jag övertygad om att IONIQ 5 snabbt kommer placera sig i topp bland sålda elbilar i Sverige, sa Tobias i samband med tisdagens premiär.

De första leveranserna av First Edition-bilarna kommer att ske strax efter sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.