Succé för Zeekr i Euro NCAPs krocktester

Idag har Euro NCAP släppt nya resultat för flera nya elbilar. Det är totalt fyra elbilar som genomgått testerna, dessa är Zeekr X och 001, Maxus MIFA 7 samt Renault Scenic E-Tech som alla tilldelas fem stjärnor. De två Zeekr-modellerna får dessutom fem stjärnor i hållbarhetsrankingen Green NCAP.

– Grattis till Zeekr för att ha producerat två fordon med så bra säkerhet och övergripande miljöprestanda precis när de börjar sin resa in på den europeiska marknaden. Deras fordon visar att säkerhet och hållbarhet går att uppnå sida vid sida i moderna bilar, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare på Euro NCAP.

Shootingbrake-modellen Zeekr 001 tilldelades alltså fem stjärnor. Delmomentet skydd av vuxna gav 89%, skydd av barn 88%, oskyddade trafikanter 84% och förarassistanssystemen 83%. I Green NCAP nådde Zeekr 001 en totalpoäng på 95%.

För syskonmodellen Zeekr X blev resultatet något bättre med skydd av vuxna på något högre 91%, skydd av barn 90%, oskyddade trafikanter 84% och förarassistanssystemen 83%. I Green NCAP nådde Zeekr X en totalpoäng på 96%.

Den sjusitsiga MPV-modellen Maxus MIFA 7 tilldelas fem stjärnor efter att ha presterat med 92% för skydd av vuxna, 87% för skydd av barn, oskyddade trafikanter 81% och förarassistanssystemen 75%.

När det kommer till Renault Scenic E-Tech så tilldelas den fem stjärnor delvis baserat på resultatet som syskonmodellen Megane E-Tech presterat tidigare. Den är nämligen struktuellt i praktiskt taget identisk, varpå Euro NCAP endast genomfört kompletterande tester. Delmomenten gav 88% för skydd av vuxna, 89% för skydd av barn, oskyddade trafikanter 77% och förarassistanssystemen 85%.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.