Succé för Polestar 2 i Sydkorea – 4000 reserverade på en vecka

Pressbild: Polestar

Sydkorea är Polestars nyaste marknad och efterfrågan på Polestar 2 har visat sig vara hög. En vecka efter premiären fick Polestar in 4000 intresseanmälningar på Polestar 2. Hälften av dessa kom in under de två första timmarna.

Samtidigt som man lanserade Polestar 2 för en vecka sedan öppnade man också ett nytt Polestar Space och leveranscenter i Busan Centum City som en gång i tiden var världens största köpcentrum. Polestar-lokalen döpt till ”Space Busan” består av 294 kvadratmeter utställning och en leveranslokal i källarplan på 110 kvadratmeter.

Sedan tidigare har Polestar två visningslokaler i Sydkorea. Den första, Destination Seoul, öppnade strax innan jul i lyxiga handelsdistriktet Hannam-dong i Seoul. Här finns både utställningsyta och leveranscenter. Den andra lokalen, kallad Space Gyeonggi, öppnade strax innan nyårsafton och ligger i Sydkoreas största köpcentrum Starfield Hanam.

Kunderna som lagt en intresseanmälan på en Polestar 2 har fått lägga en reservationsavgift på 12 000 kronor. Bland de reserverade modellerna är 90 procent Polestar 2 Single Motor. Dessutom har över 70 procent av kunderna valt Pilot- och Plus-paketet.

– Vi tackar våra kunder för deras entusiastiska intresse och stöd för Polestar 2 som debuterat på den koreanska marknaden. Vi kommer att göra vårt bästa för att ta emot Polestar 2 så snart som möjligt, säger Polestar Koreas VD Ham Jong-seong.

Kunder som förbeställt en Polestar 2 med Pluspaketet får ett års gratis publik ladddning och en gratis installation av laddare hemma. De första leveranserna av Polestar 2 ska starta i slutet av mars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.