Succé för Cadillac Lyriq – elbilen sålde slut på 10 minuter

Pressbild: Cadillac

För ett år sedan hade Cadillac Lyriq premiär. Då visade man upp en lyxig bakhjulsdriven suv med 340 hästkrafter, ett batteri på 100 kWh med en räckvidd på upp till 550 kilometer. I helgen öppnade GM reservationerna för premiärversionen ”Debut Edition” och bilarna tog snabbt slut.

Efter tio minuter meddelade GM att man återigen fick stänga reservationen. Alla tillgängliga Debut Edition-bilar var slut. Först sommaren 2022 kommer man återigen öppna upp för beställningar via sina återförsäljare.

Hur många ”Debut Edition” det fanns tillgängliga från första början framgår inte. Helt klart är att GM tagit i i underkant när man bedömt den initiala efterfrågan på elbilen.

Många av de traditionella biltillverkaren tycks göra samma bedömningar. Nyligen meddelande GM-konkurrenten Ford att man dubblar sina investeringar och personalstyrka för att kunna öka produktionen av nya pickupen Ford F-150 Lightning för att att efterfrågan hade ”överträffat våra högsta förväntningar”.

– Idag sålde reservationerna för Cadillac LYRIQ Debut Edition 2023 slut på drygt tio minuter och vi fortsätter att se en hög entusiasm kring varumärket, både nuvarande produkter och i vår helelektriska framtid, säger Cadillacs vice-Vd Rory Harvey i ett uttalande.

– Responsen på LYRIQ har varit extraordinärt. Sedan showbilen presenterades förra året har mer än 200 000 människor uttryckt intresse för att lära sig mer om fordonet och vår elektriska framtid, tillägger Harvey.

Produktionen av Cadillac Lyriq ska starta under första halvan av 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.