Succé för Audis sportlovsladdare – större behov än väntat

Inför sportloven satte Audi i samarbete med Jämtkraft och SkiStar upp flera mobila snabbladdare i Ljusdal. Syftet var att underlätta för elbilister som tar sig till och från fjällen under sportloven.

I en uppföljning berättar Audi att responsen på initiativet varit väldigt positivt. Under tre veckor laddade 465 elbilar vid stationerna. Totalt levererades en effekt som motsvarar ungefär 7974 mil i ren körning. Alltså två varv runt jorden.

Projektet var en del av det samarbete som Jämtkraft och SkiStar startade under hösten 2021. Initiativet ska leda till utvecklad laddinfrastrukturen på och på väg till SkiStars destinationer.

– Vi har fått väldigt positiv respons från våra gäster som passat på att ladda enkelt och smidigt på väg till våra destinationer. Det är glädjande att se att så många väljer att resa hållbart till oss i fjällen, detta är bara början, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Både Jämtkraft och Audi ser att behovet har varit större än man kunde ana. Redan under de första veckan hade laddstationerna haft hundratals besökare.

 – Sportlovsladdarna har fungerat som ett väldigt bra komplement och visat på behovet av fler effektiva permanenta laddstationer på väg till fjällen. Antalet elbilar växer snabbt nu. Redan i år beräknas var tredje ny bil i Sverige vara helt eldriven, säger Irene Bernald, kommunikationschef på Audi Sverige.

Det var gratis att ladda vid stationerna som kunde leverera upp till 150 kW per laddare. Laddstationerna hade egen batterilagring för buffertlagring av energi vilket avlastar elnätet och garanterar samtidigt hög effekt till bilarna som laddar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.