Stort sug efter begagnade elbilar får priserna att öka

Köp- och säljsajten Blocket ser ett stort intresse efter elbilar. Under hösten har begagnatpriserna på elbilar ökat kraftigt, skriver Blocket i ett pressmeddelande. Speciellt i jämförelse med andra drivlinor.

Under oktober månad har mediapriset hittills ökat med 16 procent för elbilar, jämfört med augusti. Eller från 309 800 kronor till 359 900 kronor. Då har Blocket räknat på elbilar som är högst 10 år och inte gått längre än 15 000 mil.

De snabbast säljande elbilarna på Blocket just nu är i ordningen: Audi E-tron, Volkswagen E-Golf, Tesla Model 3, Renault Zoe och Nissan Leaf

Blocket jämför vidare med medianpriset på bensinbilar som inte ens har ökat med en procent under samma period. För miljöbränsle och hybridbilar var ökningen endast fyra procent.

– Vi vet att intresset för elbilar är stort och växande och det märks verkligen även på begagnatmarknaden. Det finns mycket som driver intresset för elbilar, både de höjda bränslepriserna, en ökad miljömedvetenhet och subventioner spelar in, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.