Stort intresset för bilpool med elbilar – Move About ser massiv medlemstillväxt

Move About är en bilpool med fokus på elbilar. I utbudet av elbilar som medlemmarna har tillgång till finns allt från Tesla Model Y, Volkswagen ID.3, Nissan Leaf till skåpbilen Nissan e-NV200.

Intresset att gå med i en bilpool inriktad på just elbilar tycks vara ett framgångsrecept. På bara ett år har Move About ökat sitt medlemsantal med 215 procent.

– Vi ser en explosionsartad medlemstillväxt just nu. I synnerhet på konsumentmarknaden, där allt fler får upp ögonen för de ekonomiska och miljömässiga vinsterna med klimatsmart bildelning. Om vi bara ser på nya privatanvändare under jämförelseperioden är motsvarande siffra en tillväxt på 285 procent, säger Olof Jonasson, t.f. vd på Move About Group.

Move About grundades 2007 i Oslo och var världens första bildelningstjänst med renodlade elbilar. Under lång tid var de flesta kunderna kommuner, fastighetsbolag och privata företag. På senare tid har dock privatanvändare fått upp ögonen för elbilspoolen i allt större utsträckning. För första gången i Move Abouts 15-åriga historia har nu antalet privatanvändare passerat de andra kundgrupperna.

Skiftet till elbilar går alltså inte bara snabbt framåt hos de som äger sin egen bil. Även de som väljer att vara medlem i en bilpool söker sig till sådana som kan erbjuda elbilar.

– Jag tror att det finns många trender som rör sig i vår riktning såsom ökat intresse för delningstjänster, större fokus på klimatfrågor och så klart på smidigheten i att alltid ha tillgång till en elbil utan allt jobbigt som kommer med traditionellt bilägande, säger Peter Aldby, Country Manager för Move About Sverige

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.