Stort intresse när Ford F-150 Lightning lanseras i Norge

Pressbild: Ford

I april avslöjade Ford att den eldrivna pickupen Ford F-150 Lightning kommer till Europa med Norge som första land. Sedan Ford i Norge öppnade intresseanmälan har intresset varit betydligt större än man räknat med.

Dessutom har den lockat en väldigt spridd skur med kunder. De kunder som anmält sitt intresse för den begränsade upplagan av pickupen är personer som normalt sett inte anses vara den typiska pickup-kunden.

Enligt Fords uppgifter kommer också de sökandena hittills från mer än 30 olika andra bilmärken. Det är ungefär lika många sökande från företagsmarknaden som det finns privatpersoner.

– Vi ser att F-150 Lightning är ett attraktivt val för människor från de allra flesta samhällsskikten i hela Norge med olika utgångspunkter för sitt val av bil. Många vill ha den för att det är en stor och stark elbil som kan dra en husvagn, båt eller hästtransport. Bland affärsmän är det många som vill ha en elbil som både kan göra jobbet till exempel på en byggarbetsplats, samtidigt som man kan ta med hela familjen och bagage till stugan på helgen, berättar Per Gunnar Berg, vd för Ford Motor Norge.

– Den gemensamma nämnaren för de allra flesta som sökt är att de tycker att bilen är rå och unik på alla sätt, och att de vill sticka ut från mängden, tillägger Per Gunnar Berg.

F-150 Lightning har en lastkapacitet på 805 kilo, en frunk som rymmer närmare 400 liter och en maximal släpviktskapacitet på 3492 kg. Pickupen är nästan 5,9 meter lång och väger 3,5 ton.

Om Ford F-150 Lightning kommer till fler länder i Europa återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.