Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Stort intresse gör att Kia nu öppnar orderböckerna för elsuven Kia EV6

Nu öppnar Kias återförsäljare orderböckerna för elbilen Kia EV6. Den nya modellen kommer i fyra olika utföranden, där modellen EV6 GT Line AWD är den mest förbokade varianten, skriver Kia i ett pressmeddelande.

De som förbokat en bil och har betalat den återbetalningsbara depositionen är nu först ut att erbjudas att beställa Kia EV6. De första leveranserna sker sedan under årets fjärde kvartal.

– Möjligheten att beställa bilen i detta tidiga skede, bara två veckor efter den virtuella världspremiären, är ett resultat av den stora uppståndelse det blivit kring den här framåtblickande och toppmoderna elbilen, säger Jason Jeong, President vid Kia Europe.

Instegsmodellen av Kia EV6 kommer med bakhjulsdrift, en motor på 228 hästkrafter och har en räckvidd på upp till 510 kilometer med ett utgångspris på 569 900 kronor. De första leveranserna kommer sedan under årets fjärde kvartal.

Utöver instegsmodellen finns också EV6 Plus, EV 6 GT Line och toppmodellen EV6 GT som alla har olika utrustningsnivåer och prestanda. Toppmodellen EV6 GT har fyrhjulsdrift, två kraftfulla motorer som producerar 585 hästkrafter och en räckvidd på 400 kilometer. Priset för den startar på 749 600 kronor.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons