Stort intresse för Ford F-150 Lightning – 160 000 har lagt en förhandsreservation

När Ford premiärvisade eldrivna pickupen F-150 Lightning i våras blev det mottagandet bra. Till och med Ford själva ska ha blivit överrumplande över intresset.

Prestandan, V2G-teknik och en massiv frunk var några av detaljerna som imponerade på till och med de mest mest konservativa pickup-fantasterna. Timmar efter premiären kunde Fords VD Jim Farley berätta att man fått in 20 000 förhandsregistreringar.

Nu ett halvår senare har förhandsreservationerna fortsatt att trilla in. Enligt marknadsanalytikerna på BloombergNEF ska Ford idag ha fått in 160 000 förhandsregistreringar.

Alla registreringarna kommer antagligen inte leda till en försäljning. Men stort intresse har tidigare fått Ford att dubbla produktionsmålen.

Den planerade årsvolymen för nästa år ligger nu på 15 000 bilar. Först 2025 räknar Ford med att F-150 Lightning ska nå en årlig produktionsvolym om 160 000 bilar. Även om en liten del av de 160 000 förhandsregistreringarna blir en säkrad affär så lär Ford behöva skala upp produktionskapaciteten så snabbt de kan framöver.

Ford F-150 Lightning är nu i förserieproduktion. De första kundbilarna ska tillverkas under nästa år.

https://www.youtube.com/watch?v=Zxe352yOYyk
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.