Stort intresse för eldrivna pickupen Ford F-150 Lightning

I förra veckan var det premiär för Fords nya pickup F-150 Lightning. Pickupen med ett rejält tilltaget lastutrymme både på flak och i frunk tycks ha mottagits väl i USA.

Bara två dygn efter premiären berättade Fords VD Jim Farley att man fått in 44 500 förhandsreservationer och att fler fortsätter att trilla in. Det trots att leveranserna startar först till senvåren 2022. Långt efter att leveranserna av utmanarna Rivian R1T och Tesla Cybertruck startar.

Ford F-150 Lightning kommer ha en räckvidd på upp till 480 kilometer. Den största motorn producerar 563 hästkrafter och ska klara 0-96 km/h på omkring 4,5 sekunder.

Pickupen får också V2L-lösningar, vilket ska kunna driva eldrivna verktyg och annan utrustning. Dessutom ska det vara möjligt att använda F-150 Lightning som strömkälla vid strömavbrott. Den ska kunna försörja ett hem med ström i upp till tre dagar.

Mest uppmärksamhet har nog dock frunken i F-150 Lightning skapat. Den rymmer hela 400 liter och tål att lasta 180 kilo. Lägg där till en smart öppning med helt plan inlastning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.