Storbritanniens tuffa krav: Snabbladdare får inte vara trasiga

Brittiska regeringen ställer nu hårda men konsumentvänliga krav på snabbladdare. Genom en ny lag vill regeringen säkerställa att snabbladdare har upptid på 99 procent. Det betyder att en snabbladdare i snitt bara får ligga nere i 14,5 minuter per dygn.

Ministrarna hoppas att de nya reglerna kommer att råda bot på räckviddsångest, skapa ett laddningsnät i världsklass och påskynda skiftet till elbilar. Dessutom måste laddarnas status och tillgänglighet finns synliga via en digital plattform.

Samtidigt inför man också ett krav på att publika laddare med en effekt på över 8 kW måste erbjuda möjligheten till kortbetalning. Operatörerna måste också redovisa priset på laddningen per kilowattimme, tydligt på laddaren eller på ett annat tillgänglig sätt utan krav på någon inloggning.

Om operatörerna misslyckas riskerar de upp till 120 000 kronor i böter. Det nya regelverket kommer att tillämpas inom de kommande månaderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.