Stora elbilspriserna är utdelade: Årets Elbil, Elbilsförare och Laddplats

Foto: Volkswagen Press/ Peter Gunnars

Konsumentorganisationen Elbil Sverige delar i samarbete med tidningen Elbilen i Sverige och Uppladdning.nu årligen ut en serie utmärkelser på temat eldrift. Priserna hyllar Årets Elbil, Årets Elbilsförare och Årets Laddplats. Nu är tävlingen avgjord.

Utmärkelse av Årets Elbil i Sverige går till Volkswagen ID.3. Motiveringen hyllar Volkswagen förmåga att bygga en elbil från grunden, med goda köregenskaper till ett överkomligt pris.

Utmärkelsen Årets bilförare går till Christopher Hurtig som är VD för Hurtigs Bil i Kungälv. Bakom motiveringen hyllas Christophers förmåga att genom sin verksamhet utbilda och sprida kunskapen kring elbilar och elektrifiering.

Utmärkelsen för Årets laddplats går till Tesla. Här hyllas Tesla för sin förmåga att på eget initiativ bygga ett rikstäckande laddnätverk vilka gör resor genom landet enkla och trygga utan kort, taggar eller appar.

Hos Tidningen Elbilen i Sverige kan du läsa de fullständiga motveringen och läsa intervjuer med vinnarna. Klicka här för att komma dit.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.