Rekordstor upphandling ska ge Stockholms stad 10 000 nya laddplatser

P-Hus Hagastaden. Foto: Anne Lintala

Stockholm Parkering berättar idag att man öppnar upp för Sveriges största upphandling av laddstolpar. Målet är att bygga 10 000 ladduttag på fyra år.

I upphandlingen ingår Stockholm Parkering och flera bostadsbolag i storstaden; Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder och SISAB.

Stockholm Parkering har redan idag 5 000 ladduttag för elbilar vilket täcker hälften av de parkeringar de själva äger. Målet framåt är att alla de egna parkeringsplatserna ska ha laddstolpar. Efter det ska man stödja övriga bolag i staden med utbyggnaden av ladduttag.

– Stockholms stad har höga ambitioner när det gäller laddinfrastruktur. Redan i slutet av nästa år ska mellan 20 och 30 procent av stadens parkeringsplatser på ytor och i garage ha laddmöjlighet. Att Stockholm Parkering som ledande inom laddinfrastruktur nu även kan bidra till stadens höga mål är både hedrande och utmanande, säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering.

– Stockholm Parkering har aktivt installerat laddare sedan 2009 och har nu ladduttag på hälften av de parkeringsplatser vi äger själva, motsvarande 5 000 ladduttag och har inlett arbetet mot 100 procent laddplatser, tillägger Christian Rockberger.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.