Stor internationell mässa om elbilar kommer till Göteborg

Världens största konferens och mässa om elbilar kommer till Sverige. I somras annordnades mässan Electric Vehicles Symposium (EVS) i sin 35:e upplaga i Norge.

År 2025 är det alltså Sverige och Göteborg som kommer stå värd för den stora elbilsmässan. En mässa som lockar publik från hela världen. Tiotusentals deltagare från näringsliv, forskarvärlden men också allmänheten väntas komma.

– Det här skapar en möjlighet för hela Sverige att visa vad vi går för och vilken teknik vi har. Det kommer att locka talanger men också investeringar och etableringar, säger Per Österström, ansvarig för utländska direktinvesteringar på Business region Göteborg (BRG) till Göteborgs-Posten.

EVS pågår vanligts under en vecka. Branschfolket, experter och företag träffas under mässans första dagar för att diskutera elfordon och elektrifiering. Under lördagen och söndagen är mässan öppen för allmänheten. Då finns tillfällen att titta närmare på elbilar, och tillhörande teknik men också att provköra elbilar. Inte helt olikt de traditionella elbilsmässorna som redan arrangeras.

Bonus: Höjdpunkter från EVS35 i Norge:

Innan mässan kommer till Sverige kommer två upplagor av mässan att hållas på annat håll i världen. Upplaga 36 kommer till Sacromento i USA och upplaga 37 till Sydkorea. Det blir alltså EVS38 som kommer att äga rum i Göteborg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.