Stockholms nya mål: Laddplatser på alla gatuparkeringar

Elbilar på laddning. En allt vanligare syn.

Till 2030 är målsättningen att ha en utsläppsfri trafik i Stockholms innerstad. För att underlätta genomförandet har Stockholm stad i veckan lanserat ett samarbetsprojekt. Projektet syftar till att säkra upp att det kommer finnas tillräckligt med laddpunkter i staden.

I samarbetsprojektet ingår Scania, Volkswagen och elnätsbolaget Ellevio. Målsättningen är att samtliga gatubaserade parkeringsplatser i Stockholm stad ska ha en laddstolpe till 2030. Dessutom ska hälften av alla parkeringsplatser i garage ha laddstolpe inom tre år, med möjlighet att lätt skala upp ytterligare.

– Har invånare elbilar måste de veta att det är tryggt och säkert, och därför krävs laddinfrastruktur, säger Trafikborgarrådet Daniel Helldén till Dagens Nyheter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.