Undersökning: Stockholmare älskar elbilar

Foto: KTH

Stockholmare är mer positiva till att äga elbilar än de på landsbygden. Men det beror inte på räckviddsångest. Det visar en undersökning gjord av analysföretaget Mejsel på uppdrag av elbilsmässan eCarExpo.

I undersökningen tillfrågades 1 500 bilister från hela landet. Om stockholmaren skulle byta bil idag, skulle 46 procent boendes innanför tullarna helst vilja välja en renodlad elbil. I stor-Stockholm är siffran 39 procent jämfört med endast 25 procent på landsorten.

– Skillnaderna i hur långt och hur ofta man kör är inte på långa vägar lika stora som glappet i attityd, förklarar Rikard Lundberg på analysföretaget som också pekar på att de flesta fortfarande anser att elbilar är för dyra för folks ekonomi.

71 procent på landsbygden anger priset som det huvudsakliga argumentet till att inte köpa en elbil, mot bara drygt hälften i Stockholms city och drygt 60 procent i stor-Stockholm.

Missa inte elbilsmässan i Stockholm

Tesla Model 3 på eCarExpo i fjol

Den 8-9 februari äger elbilsmässan eCarExpo rum på Friends Arena i Stockholm. Elbilsmässan samlar ett stort utbud av företag som visar upp elbilar och laddteknik upp. Under mässan finns det också möjlighet att provköra många modeller.

– Med tanke på bilköparnas föreställning om vad en modern elbil kostar är det extra kul att kunna bjuda på premiärer av en rad nya och ”folkliga” elbilar på eCarExpo i Friends. Bland nyheterna för ”vanligt” folk märks välkomna elbilspremiärer från bland andra Honda, Mazda och Volkswagen, säger Gunnar Dackevall, mässchef och grundare av eCarExpo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.