Stellantis ska bygga laddare till elbilar på 15 000 platser i Europa

Bästsäljande på två marknader.

Franska bilkoncernen Stellantis har inlett ett samarbete med laddningsföretag TheF Charging. Målsättning är att bygga ett publikt nätverk av laddare över hela Europa. Högsta prioriterat har snabbladdare.

Tillsammans har man spanat in 15 000 platser med två miljoner parkeringsplatser runtom i Europa. Det handlar om platser som stadskärnor, offentliga platser som sjukhus och skolor, vid transportknutpunkter och anläggningar för sport, friskvård, nöjen och shopping.

– Partnerskapet mellan Stellantis och TheF Charging passar in i en plan med ett tydligt mål. Att garantera publika laddpunkter på strategiska platser i Europa och att erbjuda bästa möjliga laddningsupplevelse över tid, säger Anne-Lise Richard, chef för e-Mobility Global Business Unit på Stellantis.

Utbyggnaden ska starta i Italien redan under detta året. Därefter ska utbyggnaden expandera ut i Europa med mål att stå klart till 2025. Även om nätverket ska vara publikt kommer det finnas speciellt gynnsamma villkor för den som kör en elbil från Stellantiskoncernen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.