Stellantis ska bli störst på elbilar i Europa

Bilkoncernen Stellantis har målet på att bli störst på elbilar i Europa. Det sa företagets VD Carlos Tavares efter en stark start på årets första halva.

– Vi kämpar om topplaceringen när det gäller elbilsförsäljning på den europeiska marknaden, sa Carlos Tavares i samband med senaste kvartalsrapporten.

Stellantis levererade 105 413 elbilar i Europa under första halvan av 2022. Det placerar Stellantis på andraplats efter Volkswagen-koncernen som levererade 116 307 elbilar under samma period. Tesla knep tredjeplatsen med 78 277 elbilar. Det skriver Automotive News.

Den stora framgången för Stellantis framfart är den lilla elbilen Fiat 500e. Den kompakta elbilen var under årets andra kvartal den bäst säljande elbilen i västra Europa.

– Det var första gången som den äran inte gick till en Tesla-modell sedan sista kvartalet 2020, kommenterar bilanalytikerna Matthias Schmidt till tidningen.

Samtidigt har Teslas försäljning varit hårt drabbad av lockdowns i Kina under perioder detta året. I samband med att de nu upphört och att Tesla också startat upp produktionen av Model Y i Berlin väntas Tesla kunna öka sina volymer i Europa under hösten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.