Stellantis ökade leveranserna av elbilar med 41% under 2022

Biljätten Stellantis har delat sitt resultat för 2022. Den visar att koncernen ökade antalet levererade elbilar med 41 procent, jämfört med året innan.

Idag erbjuder märkena som ingår i Stellantis totalt 23 helt eldrivna modeller. Under året levererade de 288 000 elbilar. I Europa blev Stellantis störst på kommersiella eldrivna fordon och nummer två på eldrivna personbilar.

Man noterar bland annat att Fiat 500e blev den bästsäljande elbilen i Italien och Peugeot e-208 den bästsäljande elbilen i Frankrike.

Bästsäljande på två marknader.

Under året kommer Stellantis att lansera ytterligare nio elbilar och till slutet av 2024 kommer man nästan ha dubblat utbudet till 47 modeller.

I år startar bland annat leveranserna av två eldrivna kombimodeller: Opel Astra Electric Sports Tourer och Peugeot e-308. En annan noterbar leveransstart på marknaden är Jeep Avenger som utsetts till Årets bil i Europa.

Långsiktigt har Stellantis som mål att bli 100% eldrivna i Europa till 2030. Globalt kommer man då erbjuda 75 elbilsmodeller och räknar med en årlig försäljning på fem miljoner elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.