Statistik: Sveriges bestånd av elbilar, månad för månad, år för år

Antalet elbilar ökar snabbt i Sverige i takt med att utbudet ökar. De senaste veckorna har Polestar och Volkswagen snabbt fyllt på med nya modeller vilket gett en rejäl boost i statistiken. Dessutom har trotjänaren Tesla gjort sin sedvanliga kvartalsrusch. September blev en rekordmånad i Sverige.

Tidigare har vi skrivit om hur antalet elbilar årsvis dubblas just nu. Vår prognos för helåret 2020 var då ett totalt bestånd av 58 000 elbilar – något vi lär få revidera då vi redan idag har 55 536 registrerade elbilar på våra svenska vägar med ett helt kvartal kvar på året.

Vi har sammanställt utvecklingen av antalet nyregistreringar av elbilar i Sverige, månad för månad och år för år. Utvecklingen ser du i grafen nedan.

Om vi därefter ackumulerar siffrorna får vi följande graf som visar utvecklingen av det totala beståndet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.